İnebolu:
ORMAN KÖYLÜSÜNE TRAKTÖR KREDİSİ

<center> İnebolu:</center><center><font color=’blue’> ORMAN KÖYLÜSÜNE TRAKTÖR KREDİSİ </font></center>

İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü, ORKÖY kredileri kapsamında orman köylüsüne 890 bin lirabağış olmak üzere 4 milyon 454 bin liralık kaynak sağladı.

İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü’nce 2021 -2022 yıllarında ormanlarda çalışan üretim işçisine 15 traktör ve 40 tambur alımı ile 12 eski evin elektrik düzeninin yenilenmesi için ORKÖY kredisi sağlandı.

Sağlanan toplam 4 milyon 454 bin lira kredinin % 20’si “bağış” olarak devletçe karşılandı.

Traktör alan orman işçilerinin kullandıkları krediyi 7 yılda; tambur alanların da 4 yılda, yılta birer kez eşit taksitlerle geri ödeyecekleri bildirildi.

Örtülü Köyü Muhtarı Uğur Özdemir:

“Biz ORKÖY kredisiyle geçen yıl traktör ve tambur aldık. Gerçekten işlerimiz baya bir rahatladı, kolayladı. Eskiden manevilayla devirdiğimiz tomrukları şimdi rahatlıkla traktörle, tamburla çekebiliyoruz. Orman İşletmesi hem ürettiriyor, hem her şekilde destek oluyor. Bu desteğin devamını diliyoruz.“

“Bu traktörler geçen sene 230 bin liraydı. Biz 100’er bin lira verdik, 130 bin lirasını bize ORKÖY verdi. Bunun da yüzde 20’sini devlet hibe etti. 100 bin lirayı 7 senede alıyor. Yıldan yıla o paranın değeri de düştüğü için daha kolay oluyor. Zamanı gelince borcumuzu ödüyoruz.”

ORKÖY’den aldığı bağış ve krediyle traktör ve tambur alan Kazım Özdemir:

“Devletimizden ORKÖY destekli traktör ve tambur aldık. İşlerimiz kolaylaştı. Eskiden zordu, şimdi kolay oldu. Eskiden hayvan gücüyle çalışıyorduk, sürütme yapıyorduk. Zor şartlarda çalışıyorduk. Şimdi bu işleri traktör ve tamburla kolayca yapıyoruz. Geri ödemesi de gayet kolay. Çalıştığımız zaman başka bir şey olmasa bile bu araçlardan kazandığımız parayla geri ödemesini yapabiliyoruz” (Kadir Yıldırım).

(Bu haber ”nasrullahgazetesi.net”ten derlendi)

Etiketler