Sinop: KALKANIN KİLOSU 1.200 LİRA
Sinop açıklarında avlanan 3-8 kiloluk kalkan balıkları, kilogramı 1.200 liradan satışa sunuldu.

Sinoplu Balıkçı Ömür Karaahmetoğlu:
“Kalkan balıkları, 2 kilogramdan 8 kilograma kadar var. Kilogramı 1.200 lira. 8 kilogramı aşağı yukarı 9 bin 600 liraya denk geliyor. Emekli alamaz. İlerleyen günlerde fiyatlar daha da düşecek. Bu sene çeşitler bol. Zargana, istavrit, hamsi 150 lira. Şuan kalkan balığını herkes alamıyor, genellikle büyük şehirlere gönderiyoruz.”
Balıkçıya Gelen Fahri Kaya:
“Emekli adamız. Biz bunu alamayız. Bizim alacağımız anca istavrit. Hamsiyi bile zor alırız. Sağ olsun buradaki balıkçı arkadaşımız yardımcı oluyor da, arada sırada balık alıyoruz. Yoksa ki, halimiz zor!”
Balıkçıya Gelen Hüseyin Keskin:
“Bize pahalı geliyor. Maaş yetmiyor zaten. Biraz kira gelirimiz var. Ondan başka da bir şey yok. Emekli maaşıyla kalkan balığı alamayız. Ekonomiden de memnun değiliz. Ekonomi bitti, sıfır!”
(Bu haber ”haber57.com.tr”den derlendi)
