Ayancık:
AYILAR 6 İNEĞİ ÖLDÜRDÜ

<center> Ayancık: </center><center><font color=’blue’> AYILAR 6 İNEĞİ ÖLDÜRDÜ        </font></center>

Ayancık’ın Büyükdüz Köyü, Bağma Mahallesi’nde süt işi yapan Veysel Özcan’ın, çevresi dikenli telle çevrili alanına giren ayılar, büyükbaş hayvanlara saldırdı.

Saldırıda 6 inek parçalanarak ölürken, kaçmayı başaran 4 hayvan ile bir köpek yaralı olarak kurtuldu.

Veysel Özcan:

“Olay, kendi kapalı arazim içerisinde meydana geldi. Kiralık olarak kullandığım 25 dönüm arazim var. Burada süt işi yapıyorum. Arazinin etrafı 9 sıra dikenli telle çevrili. Buraya dışarıdan girme şansı yok diye düşünüyorduk açıkçası. Gece arazi ayıların baskınına uğradı ve 6 sağmal ineğimiz telef oldu, 4 tanesi de yaralı olarak kurtuldu. Kiminin boğazlarının altından vurmuş, kimini arka buttan yakalamış. Yani 6 hayvanımız parçalanarak telef oldu. Hayvanlarımı kanlar içerisinde buldum. İçlerinden birisi yaralıydı. Ahırın oraya getirim ve veteriner çağırdım. Tedavisi yapılmaya çalıştı ama sabaha karşı o da telef oldu.”

Veysel Özcan sürdürdü:

“Diğer hayvanlar da bir şekilde kaçmışlar ve kendilerini kurtarmışlar. Diğerlerinin kaçma şansı olmamış. Hatta bir köpeğimizi de yaralamış. Resmen kıstırmışlar. Bunu tek bir ayının yapması mümkün değil. Zaten ayak izlerine baktığımızda birden fazla ayının saldırdığını düşünüyorum. Hayvancılık zaten zor. Çok büyük zararım var. Konuyla ilgili yetkililerin tedbir almasını istiyoruz. Bugün hayvanlara saldırdılar, yarın insanlara saldıracak.”

(Bu haber “vitrinhaber.com”dan derlendi)

Etiketler