Bartın:
5.000 YILLIK KALINTILAR BULUNDU

<center> Bartın: </center><center><font color=’blue’>5.000 YILLIK KALINTILAR BULUNDU </font></center>

Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi, Arkeoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç Dr Fatma Bağdatlı Çam’ın yürüttüğü “Bartın İli ve İlçeleri Yüzey Araştırması Projesi” kapsamında çalışmalar sürüyor.

20174‘de başlayan ve bölge tarihine ışık tutan çalışmalarda 7 üniversiteden öğretim görevlileriyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan uzmanlar yer alıyor.

Araştırmalar kapsamında Bartın Merkez ve ilçeleriyle Küre Dağları Milli Parkı’nda saptanan kültür varlıkları, Bartın Kent Merkezi tarihinin 5.000 yıl öncesine uzandığını ortaya koyuyor.

BARTIN’NDA TUNÇ ÇAĞI YERLEŞİMİ

Doç D. Fatma Bağdatlı Çam:

“2021 yılı çalışmalarında kaçak kazılar tarafından zarar görmüş olan bir höyükte önemli bulgulara ulaştık. Burada tespit edilen pişmiş toprak seramik örneklerinden bölgede Kalkolitik ya da Erken Tunç Dönemleri’nde (günümüzden yaklaşık 5000 yıl öncesi) yerleşim olduğu anlaşılmıştır. Bartın Kent Merkezi’ne oldukça yakın bir konumda tespit edilen bu yerleşim alanı Bartın’ın yerleşim tarihinin günümüzden yaklaşık 5000 yıl öncesine uzandığını göstermektedir.”

(Bu haber “bartinolay.com”dan derlendi)

Etiketler