Çay Setti Çalışması:
HARMASON KÖPRÜSÜ DARALTILIYOR!

<center> Çay Setti Çalışması: </center><center><font color=’blue’> HARMASON KÖPRÜSÜ DARALTILIYOR! </font></center>

Bizi bu selden koruyan, taşmayan, dimdik ayakta duran 135 m’lik Harmason Köprüsü durduk yere neden iki yandan da daraltılıyor?

Köprünün Harmason’dan yanı 20 m daraltılıyor.

Bozkurt’ta 75 m olan çay seddi açıklığı, ne gerekçe ile Abana’ya da yansıtılıyor?

Köprüyü daraltmanın kime, neye yararı var?

Ayrıca yapılan duvarın kalınlığı “bahçe duvarı” gibi!

Bu konuda bilgisi olan yönetici, siyasetçi, bürokrat, vatandaş biri var mı?

En kötüsü de Abana’da bu durumu bilen, bu işi sorgulayan bırakın parti örgütü, sivil toplum kurluşu, dernek üyesi vb bir araya gelmiş 3 kişi bile yok!

Kim bu işe dur diyecek!

Nevzat Aktan:

Bozkurt’u dar çay setti ve kısa köprüler yüzünden sel aldı. Abana uzun köprüsü ve geniş çay seddi ile yıkımın kıyısından döndü. Şu hale bakın, köprüyü kısaltacak şekilde çay seddi daraltılıyor. Yok mu buna dur diyecek? Bu yapılan yazıktır, günahtır, vebaldir. Nerede Abana’nın yöneticileri, partilileri, sivil toplum kuruluşları? Herkes kör olmuş!..”

Niyazi Öztürk:

Abanalılar, Ezine dereyatağına sahip çıkalım! Onca acılardan geçen memleketimizde birileri hangi akla hizmet geleceğimizle, Abanamızın kaderiyle oynamaya çalışıyor ! Buna izin vermeyelim. Devletimize, gerekli yerlere sesimizi duyuralım!”

Nezahat Tığlı:

“Nerde Abanalılar, niçin isyan etmiyorlar, sokağa dökülmüyorlar, bu kadar da her şeye boyun büküyorlar, kabulleniyorlar? Gelecekte biz de Bozkurt’tan beter oluruz. Nerede o eski Abanalılar?”

(Bu haber “facebook.com/abana.abanamcom”dan derlendi)

Etiketler