GERZE’DE ENERJİ TARLASI

GERZE’DE ENERJİ TARLASI

Gerze Belediyesi’nin GES (Gerze Enerji Tarlası) tasarımında son aşamaya gelindi.

Kullanılan güneş panelleri, yerli üretimdir. Güneş ısısından değil gün ışığından yararlanılarak elektrik üretilecek. Böylelikle güneş olmayan havalarda bile paneller elektrik üretmeyi sürdürecek.

Güneş panellerinin ürettiği elektrikten, aylık KDV dışında 2 milyon 300 bin liralık bir gelir bekleniyor.

Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy:

Gerze Belediyesi’nin tüm işletmeleri, parkları, destek hizmetleri gibi aydınlatma ile ilgili tüm alanlardaki giderlerin 900 kW olduğu hesaplanırken, yapılacak güneş panelleriyle bu değerin üzerine çıkılarak Gerze Belediyesi hem elektrik maliyetini kısa zamanda amorti edecek, hem de elektrik satabilecek.”

“Bu işi kaynağında çözmek için Dereyeri su Deposu’nda (Yaykıl Köyü) ve bağlı bulunduğu arazide, arazi tipi güneş enerji santrali yapımına karar verdik. İller Bankası Uluslarası İlişkiler Daire Başkanlığı’yla finansman konusunda görüşmemiz oldu. Daha sonra teknik Eeip Uzmanımız Satılmış Çayır ve teknik ekibimizle birlikte çalışmalara başlandı. Bu uğraşlarımız sonucunda 02 Mart 2021 tarihinde çağrı mektubu onayıyla birlikte 24 Nisan 2021 tarihinde 900 kW bağlantı anlaşması imzaladık.”

(Bu haber “sinopflashaber.com”dan derlendi)

Etiketler