İnebolu:
ŞERİFEBACI ANITI YÜREKLERİ SIZLATIYOR!

<center> İnebolu: </center><center><font color=’blue’> ŞERİFEBACI ANITI YÜREKLERİ SIZLATIYOR! </font></center>

Kurtuluş Savaşı‘nın en önemli kolu İstiklal Yolu kahramanlarından Şehit Şerife Bacı’nın İnebolu’daki anıtına verilen değer yürekleri sızlatıyor.

İlçeye gelen birçok kişi çocuklarını ve konuklarını özellikle PTT‘nin yanındaki parkta bulunan Şerifebacı Anıtı‘na götürüyor.

Ülkenin kurtuluşunda verilen emekleri göstermek, cumhuriyetin ne zorlu koşullarda kazanıldığını duyumsamak,  Şerife Bacı‘yı anlatmak ve yaşatmak için Şehit Şerifebacı Anıtı‘na gidiyor.

Ancak, burasının görüntüsü içler acısı. Aylardır bakılmayan anıt ve çevresi ilçe tarihine verilen önemi gösteriyor. Anıtın özelliklerinin ve tanıtımının yapıldığı “billboard“ tümüyle silinmiş durumda.

Anıtı yaptıran Orgeneral Aytaç Yalman Paşa’nın adının yazılı olduğu “mermer plaket“in üzerine yeşil sprey boya sıkmışlar.

Yandaki öteki mermer yazıtta ne yazıldığı anlaşılamıyor.

Top arabasının lastikleri de uzun süredir oraya bakılmadığını gösteriyor.

Kurtuluşu Savaşı‘nda cephane taşırken donarak şehit olan Şehit Şerife Bacı’ya yakışmayan bu görüntüler yetkililerin tarihimize verdiği önemi gösteriyor.

Şehit Şerifebacı Anıtı‘nı 2001‘de TKK Eski Komutanı Aytaç Yalman Paşa yaptırmıştı. Açılısı Orgeneral Atilla Ateş Paşa ile Orgeneral Aytaç Yalman Paşa birlikte yaptı. Anıtın plaketinde “Bu anıt İstiklal Savaşı şehitlerinden Şerife Bacı’nın anısını cumhuriyet çocuklarına anlatmak için Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman tarafından armağan edilmiştir“ yazmaktadır.

(Bu haber “kurebulten.com“dan derlendi)

Etiketler