İSTİKLAL YOLU YÜRÜYÜŞÜ SÜRÜYOR
Kurtuluş Savaşı‘nda önemli bir geçit olan İstiklal Yolu‘ndaki yürüyüş sürüyor.

Kurtuluş Savaşı‘nda İnebolu Limanı‘na gelen “silah ve cephane”nin Anadolu‘ya yollandığı 95 kilometrelik yolda düzenlenen “Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü” üçünçü gününde sürüyor.
İnebolu Türk Ocakları önünden önceki gün (9 Haziran) başlayan yürüyüşün ilk günü Çuha Doruğu’nda sonlandı.
- gün sabah saatlerinde yeniden yola koyulan yürüyüşçüler, Küre’deki Ecevit Hanı‘na ulaştı. Yürüyüşün 45 kilometrelik bölümünü tamamlayan yürüyüşçüler, bu sabah (11 Haziran) yeniden yola çıktı.
Yürüyüşçüler bu akşam da Seydiler’deki Halkacılar Yaylası‘nda kamp yapacak.
Küre Belediye Başkanı Salih Turan:
“Burada, İstiklal Yolu‘nu yürümeden ziyade bu yolun manasının bilinmesini istiyoruz. Bu yol İnebolu‘dan başlayıp Ankara‘ya kadar ulaşan İstiklal Yolu. Dedelerimiz, ninelerimiz bu yolda cephane taşımışlar. Bu çok önemli bir yol.”
Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürü Sami Kuşcu:
“Çok güzel bir havada yürüyüşümüz çok güzel şekilde sürüyor. 100 yıl önce ninelerimiz dedelerimiz kağnılarla buradan cephaneyi Anadolu‘ya ulaştırdılar. Bizler de bu yolun ruhuna uygun şekilde o manevi ruhu yaşatmaya çalışıyoruz. Geçmişini bilmeyen milletler geleceğini şekillendiremezler. Türkiye‘nin farklı illerinden gelen katılımcılarla burada yürüyoruz. Çok güzel bir organizasyon oluyor.”
Yürüyüşçüler yarın (12 Haziran) Kastamonu‘ya ulaşacak.
(Bu haber “sondakika.com”dan derlendi)
