Kastamonu:
CHP’NİN 19 MAYIS KUTLAMASI

<center> Kastamonu: </center><center><font color=’blue’> CHP’NİN 19 MAYIS KUTLAMASI </font></center>

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Başkanlığı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramı’nı koronavirüs önlemleri kapsamında kutladı.

Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Hasan Baltacı şöyle dedi:

Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları 19 Mayıs 1919’da sadece emperyalizme karşı değil; saraya, sultana ve işbirlikçilerine karşı da kurtuluş mücadelesinin fitilini yakmıştır. 19 Mayıs 1919 Türkiye’nin başlangıç tarihi, emperyalizme bir meydan okuma; demokrasiye, özgürlüğe, bağımsızlığa ve cumhuriyete de atılan en büyük adımdır. 19 Mayıs 1919 esarete boyun eğmeyen, hürriyeti ve bağımsızlığı tek yol seçen Türk Ulusu‘nun diriliş günü ve bir halk hareketidir. 19 Mayıs ruhu bugün halen yolumuzu aydınlatmaktadır.”

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin:

CHP olarak Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs‘ta başlattıkları büyük direnişten aldığımız güç ve ilhamla, partimizin köklerinin dayandığı büyük mücadelenin başladığı o kutlu günün 101. yıl dönümünde, Türkiye’de yaşanan her türlü haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı çıkıyoruz. Kuvayı Milliyegeçmişimizden ve geleneğimizden aldığımız güçle, ülkemizin geleceğini aklın öncülüğü, bilim ve sanatın yol göstericiliğiyle yeniden inşa edeceğiz. Bu mücadelemizde en büyük dayanağımız Atatürk’ün bu güzel günü armağan ettiği gençlerimizdir. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençlerimiz başta olmak üzere tüm halkımızla birlikte ülkemizi çağdaş demokrasiler ve çağdaş uygarlıkların üstüne taşıyacağız. 19 Mayıs‘ın 101. yılında bize bu kararlılığı veren; egemenliğin halkta olduğu bu güzel yurdu kazandıran Mustafa Kemal Atatürk’ü, bütün silah arkadaşlarını, Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha minnet, saygı ve rahmetle anıyoruz. Yaşasın 19 Mayıs. Yaşasın tam bağımsız, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti.”

(Bu haber “kastamonugazetesi.com“dan derlendi)

ABANA CHP:

“Gençliğini yaşayamamış bir neslin bize kanıyla, canıyla bıraktığı mirası, sahip olduğumuz her şeyin temelinin atıldığı bu anlamlı günü bir bayram havasında kutlamamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyoruz“ (facebook.com/abanachp).

Etiketler