Kastamonu-İnebolu Yolu
2023‘TE TAMAMLANACAK!

<center> Kastamonu-İnebolu Yolu  </center><center><font color=’blue’>2023‘TE TAMAMLANACAK! </font></center>

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kastamonu-İnebolu yolu üzerine yaptığı konuşmada, 99 km olan yolun 38,8 km‘lik bölümünde yoğun bir çalışma başladığını söyledi:

“Yol projesi kapsamında 123 m‘lik 4 tek köprü, 532 m‘lik iki çift köprü, 681 metrelik 4 köprü, kavşak ve 18.058 m‘lik 5 çift tüp tünel yer alıyor. Ülkemizdeki en önemli tünellerden bir tanesi. Projede şimdiye kadar 61 km‘lik bölünmüş yol, 3 tek köprü, bir çift köprü, 4 köprülü kavşak yapımı, T2 tünelinde 245 m‘lik kazı destek çalışmalarını tamamladık.”

Kastamonu-İnebolu yolunu 2 milyar 850 milyon lirayı aşan yatırımla 2023‘te tamamlamayı tasarladıklarını vurgulayan Karaismailoğlu, şöyle sürdürdü:

“Bittiğinde bölgenin ekonomisine, turizmine, tarımına, turizmine, istihdamına çok önemli katkı verecek olan bir çalışmanın sorumluluğunu taşıyoruz. Yol teknolojilerinde, ulaşım teknolojilerinde en önde gelen ülkelerden biriyiz. 2002 yılına kadar ülkemizde 50 km‘lik tünel imalatı vardı. Şu anda Türkiye genelinde 600 km‘lik tünel işletmesi yapıyoruz. 200 km‘lik tünel inşaatı devam ediyor. Bugünkü şantiyemizde de 18 km‘lik çift tüp tünelden bahsediyoruz. İnşallah bunu da bitirip vatandaşımızın hizmetine sunacağız.”

Bakan Karaismailoğlu, Daday ve Azdavay yolu ile Küre, İnebolu, Abana, Bozkurt ve Devrekâni belediyelerine de uğradıktan sonra Kastamonu‘dan ayrıldı.

(Bu haber “sondakika.com“dan derlendi)

Etiketler