Küre:
ECEVİT HANI AÇILDI

<center> Küre: </center><center><font color=’blue’> ECEVİT HANI AÇILDI </font></center>

Küre’nin köklü geçmişini günümüze taşıyan Ecevit Hanı, düzenlenen törenle kapılarını açtı.

İstiklal Yolu üzerinde yer alan bu özel yapı, hem tarihsel kimliği hem de çağcıl hizmet anlayışıyla bölge turizmine yeni bir soluk getirmeyi amaçlıyor.

Ecevit Hanı’nın yatırımcılarından Aydoğan Süer, buranın yalnızca bir “ticari işletme” olmadığını özellikle vurguladı. Süer, hanın; dostlukların kurulduğu, insanların bir araya gelerek güzel anılar biriktirdiği bir yaşam alanı olmasını amaçladıklarını söyledi.

Küre gibi nüfus açısından küçük, ancak “potansiyel”i yüksek bir bölgede yatırım yapmanın önemli bir yüreklilik gerektirdiğini dile getiren Süer, bu tür girişimlerin bölgenin kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını belirtti. Türkiye’nin bugünkü koşullarına karşın, böyle bir yatırımı yaşama geçirmiş olmanın kendileri için ayrı bir anlam taşıdığını sözlerine ekledi.

Ayrıca Batı Karadeniz’de turizm yatırımlarının artırılması gerektiğini vurgulayan Süer, yerel yönetimlerin ve halkın bu projelere önem vermesinin başarının anahtarı olduğunu vurguladı.

Ecevit Hanı’nın öteki yatırımcısı Nuri Karabay, Ecevit Hanı’nın kendileri için yalnızca bir yatırım değil, büyük bir düşün ürünü olduğunu belirtti. Yaklaşık iki yıl süren yoğun çalışmaların ardından ortaya çıkan bu yapı, doğayla uyumlu “mimarisi ve tarihi dokusu”yla öne çıkıyor.

Küre Belediye Başkanı Salih Turan da konuşmasında, Ecevit Hanı’nın tarihsel önemine değindi. Geçmişte İstiklal Yolu üzerinde bulunan bu noktanın, cepheye cephane taşıyan kahramanların dinlenme alanı olarak kullanıldığını söyledi.

Özellikle Küre Dağları ve Ilgaz Dağları’nın doğal değerlerin, doğru yatırımlarla turizme kazandırılabileceği belirtildi.

(Bu haber “taskoprupostasi.com”dan derlendi)

Etiketler