Patiköy:
SELZEDE HAYVANLARA UMUT OLUYOR

<center> Patiköy: </center><center><font color=’blue’> SELZEDE HAYVANLARA UMUT OLUYOR </font></center>

Kastamonu’da, 11 Ağustos’ta yaşanan sel yıkımında “kimsesiz”siz ya da “sakat” kalan hayvanlar, “Patiköy”de iyileştirilerek sağlıklarına kavuşuyor.

11 Ağustos’ta Ezine ve Zarbana Çayı’nın taşması sonucunda oluşan sel, can yitiklerinin yanısıra çok sayıda ev ve işyerinin zarar görmesine neden oldu.

Selde insanlar, evler, işyerleri kadar evsiz sokak hayvanları da büyük zarar gördü.

Birçok hayvan selde “sakat” kaldı.

Selde zarar gören, birçoğu bacağını; gözünü yitiren sokak hayvanları için hayvanseverler “seferber“ oldu.

Selde sakat kalan sokak hayvanları, Patiköy’de iyileştiriliyor.

Bir hastanede işçi olarak çalışan ve birikimlerinin yanı sıra bankadan çektiği krediyle aldığı yerde “sahipsiz hayvanlar” için “Patiköy“ü kuran, çoğunluğu doğada tek başına kaldığında yaşam olanağı düşük olan engelli ve yaralı köpekler ile yavrularının bakımını üstlenen Hülya Balcı, selzede sokak hayvanlarına da merkezinin kapılarını açtı.

İş dışındaki zamanını Patiköy’de geçiren, köpekleri günde iki kez besleyen, sularını veren, temizlik ve bakımlarını yapan Hülya Balcı’nın, “can” dediği köpekleriyle kurduğu bağla, “merhamet”, “sevgi” ve “minnet” duygularını gözler önüne seriyor.

Köpekleri için konteynerde kalan ve Patiköy’de zorlu bir yaşamı göze alan Hülya Balcı, salgın döneminde, kronik rahatsızlıkları bulunan eşi hastalanmasın diye yaşamını hastane, kent merkezindeki evi ve Patiköy arasında sürdürüyor.

Çoğunluğu engelli ve yavru 82 sokak köpeği ve 25 kedinin bakımını da üstlenen hayvansever Hülya Balcı, selde zarar gören biri “yüklü” kedi olmak üzere 8 hayvana daha kucak açtı.

(Bu haber “sabah.com.tr”den derlendi)

Etiketler