Türkeli:
AYILAR, ARI KOVANLARINI PARÇALADI

<center> Türkeli: </center><center><font color=’blue’> AYILAR, ARI KOVANLARINI PARÇALADI </font></center>

Türkeli‘nin Düzler ve Hacı köylerindeki arı kovanlarına, kış uykusundan uyanan ayılar saldırdı.

Hacı Köyü‘nde 7; Düzler Köyü‘nde de 1 arı kovanını parçalayarak peteklerdeki balı yiyen ayılar, binlerce arının ölmesine de neden oldu. Parçalanan arı kovanları nedeniyle yaklaşık 10.000 TL’lik zarar oluştu.

(Bu haber “turkelihaber.com“dan derlendi)

HANÖNÜ

Hanönü‘de aç kalan ayılar, arı kovanlarına dadandı.

Geçen hafta ilçenin Gelinbükü Mahallesi‘nde 2 evin kovanlarına saldıran ayılar, bu kez Gökceağaç Köyü‘nde arı üreticiliği yapan Ahmet Ünal, Mustafa Demirci ve Murat Baydar ile ilçe merkezinde oturan Cemil Korkmaz’ın arı kovanlarını parçalayarak bal peteklerini dağıttı.

Köylüler, parçalanan kovanların yanında ayıların ayak izinin olduğunu belirledi.

Ahmet Ünal, aç ayıların telörgüleri yıkarak arı kovanlarına geldiğini ve kovanlarda bulunan bal peteklerini alıp götürdüğünü söyledi (SanalBasın).

Etiketler