Yaralıgöz: KARLI YOLDA AMBULANSTA DOĞUM
Çatalzeytin’de doğumun “riskli” görülmesi üzerine Kastamonu’ya yollanan Didem Ünal’ın doğumunu, Ebe Mercan Doğan, karlı yolda giderken ambulansın içinde yaptırdı.
9 aylık “hamile” olan Didem Ünal, bir hafta önce doğum sancılarının başlaması üzerine 112 Acil Servis’ten yardım istedi.
Ambulansla Çatalzeytin İlçe Hastanesi’ne getirilen Ünal, doğumun “riskli” görülmesi üzerine, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yollanmaya karar verildi.
Kastamonu’ya giderken Yaralıgöz Dağı’nda sancının çoğalması üzerine Ebe Mercan Doğan, karlı yolda, ambulansın içinde doğumu yaptırdı.
Daha sonra Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen anne ile “Ertuğrul” adı verilen bebek, bir süre denetim altında tutulduktan sonra taburcu edildi.
Ebe Mercan Doğan:
“Ne zaman bana ihtiyaç olduysa orada oldum. Mesleğimi belki çocuklarımdan önde tuttum. Gece gündüz demeden sürekli ihtiyaç duyulan yerde yardıma koştum. Sayısını tam bilemiyorum ama binden fazla doğuma katılmışımdır… Yaralıgöz Dağı’nın tepesinde kar ve fırtına var, ambulans duramıyor, dursa bir daha hareket edemeyecek. O halde, ambulans hareket ederken doğumu gerçekleştirdik. Sağlıklı bir doğum olduğu, çocuklarını sapasağlam kucaklarına verdiğim için çok mutluyum.”
Acil Tıp Teknikeri Tuğçenur Şanalır:
“…Yoldayken bebek dünyaya geldi. Tecrübeli bir ebe ile gitmek bizi rahat hissettirdi. Sağlıklı bir çocuğu dünyaya getirmek, anne ve çocuğu sağlıklı şekilde hastaneye teslim etmek gurur vericiydi.”
Acil Tıp Teknikeri Metehan Aykaç:
“Hava çok kötü, yollar kar ve buzlu, doğum riskliydi. O yüzden Mercan Ablamızı yanımıza alarak gittik. İnsanların hayatına dokunmak çok güzel bir duygu.”
(Bu haber “sondakika.com”dan derlendi)

