YARALIGÖZ’DE SAĞLIK TURİZMİ
Uluslararası Sağlık Turizmi Enstitüsü Danışma Kurulu Üyesi Demet Ensari Şaylı, Kastamonu Kent Merkezi ve ilçelerinin sağlık turizmi bakımından doğal “avantaj”ları olduğunu, bölgeye yönelik yeni yatırımlarin gündemde olduğunu açıkladı:

“Yapılması gereken çok şey var. Ancak, planlanan yeni yatırımlarla bölge halkına istihdam sağlamak ve Kastamonu’ya ek bir değer katmak istiyoruz. Özellikle ekoturizm alanında ciddi adımlar atmayı hedefliyoruz.”
ASÜER Yönetim Kurulu Başkanı Dr Aydoğan Süer, Quiet Abana ve Ecevit Hanı’nın ardından Yaralıgöz’de geniş bir “arazi” satın alarak, bu bölgede uluslararası sağlık turizmine uyumlu bir “tesis” kurulması için çalışma başlattı.
Milletvekili Halil Uluay:
“İlimiz başta olmak üzere tüm bölgeye fayda sağlayacak her girişimi desteklemeye hazırız. Sağlık turizmi, Kastamonu’nun geleceği açısından büyük önem taşıyor.”
(Bu haber “kastamonuguncel.com”dan derlendi)
