Emre Akıntürk’ten ABANA’DA LAVANTA BAHÇESİ
Antalya’nın Manavgat İlçesi’ndeki 2 otelin yöneticiliğini yapan Emre Akıntürk, Abana’da uzun süredir ekim yapılmayan alanlarda lavanta yetiştiriyor.

Çalışmak için 1999’da gittiği Manavgat’a yerleşen Akıntürk, doğup büyüdüğü Abana ile de bağını koparmadı.
Çayırcık Mahallesi’ndeki “atıl araziler”ini değerlendirmek isteyen Akıntürk, bölgedeki iklim koşullarının uygun olduğunu öğrenince, geçen yıl 2 dönüm alana 2 bin lavanta fidesi dikti.
Bu yıl 2,5 dönüm alanda 2 bin lavanta fidesini daha toprakla buluşturan Emre Akıntürk, gelecek yıl üretimi 6 dönümün üzerine çıkarmayı amaçlıyor:
“Manavgat’ta 5 yıldızlı iki tesisin genel müdürüyüm. Bu topraklara faydamız olsun diye boş duran arazilerimizi ekmede kendimi sorumlu hissettim. Bu kapsamda lavantayı araştırdım. Olursa bütün alanları lavantaya dönüştürmeye çalışacağız. Fırsat buldukça Abana’ya gelip buradaki işleri hallediyorum.”
“…Şu ana kadar herhangi bir destek almadık ama almak için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne müracaat etik. Bahçenin yan tarafında amcamın 60 kovan civarında arısı var. Bu bölge genel olarak kestane balı bölgesi. Lavantanın arıcılığa da faydalı olacağını düşünüyorum. Aralık ayı olmasına rağmen üründe çiçek var. Önümüzdeki yıldan itibaren yağını çıkartarak değerlendirmek istiyoruz. Ben buralarda olmadığım zamanlarda Babam Nuri ve Kardeşim Erdem, lavantaların bakımını gerçekleştiriyor” (Semih Yüksel-AA).
(Bu haber “kastamonugazetesi.com.tr”den derlendi)
