Abana HEM’den
DEPREM BÖLGESİNE GİYSİ YARDIMI

<center> Abana HEM’den </center><center><font color=’blue’> DEPREM BÖLGESİNE GİYSİ YARDIMI </font></center>

Abana Halk Eğitim Merkezi, depremin ilk gününden başlayarak, hem “personel” hem “kursiyer”, hem de “gönüllüler”le “yardım kampanyası” başlattı.

İlk aşamada Abana Halk Eğitim Merkezi çalışanları ve kursiyerlerince Abana Kaymakamlığı aracılığıyla “24 koli hijyen maddesi”nin gönderimi sağlandı.

Abana Kaymakamlığı’nın ve gönüllülerin desteğiyle örgü atkı, bere, eldiven, bebek battaniyesi gibi ürünler üretilerek, “hijyenik” olarak paketlenip gönderime hazır duruma getirildi.

Hazırlanan bu yardım gereçleri Abana Kaymakamlığı’nca, ilçede toplanan öteki yardım gereçleriyle deprem bölgesine yollanacak.

Örgü ürünlerinin üretimi, Abana Halk Eğitim Merkezi’nde gönüllü usta öğreticiler ve kursiyerlerce sürmekte olup, yeniden gereksinim duyulan bölgelere ulaştırılacaktır.

YAKACAK YARDIMI

Abana ve Bozkurt’tan depremzedelere yakacak yardımı yapılıyor.

Abana Orman İşletme Şefliği’ndeki işçiler, ormandan getirilen odunları parçalanarak çuvallandı.

Abana Orman İşletme Şefi Aydoğan Yaman:

”Bu zor günde tüm ülke tek yürek olduk, elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Biz de orman teşkilatı olarak Abana ve Bozkurt Kaymakamlığı ve belediye başkanlıkları ile birlikte koordineli olarak çalışarak orada mağdur olan vatandaşlarımıza bir nebze olsun yardım etmeye çalışıyoruz.”

Bozkurt Orman İşletme Müdürlüğü ayrıca deprem bölgesinde 4 pikap aracı ve 17 işçiyi, oradaki çalışmalara destek vermek üzere yolladı.

(Bu haberler “abanahaber.com”dan derlendi)

Etiketler