Ayancık’ta Üniversitelilerden
İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE YARDIM

<center> Ayancık’ta Üniversitelilerden  </center><center><font color=’blue’> İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE YARDIM  </font></center>

Sinop Üniversitesi Ayancık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, ilçeye bağlı Yenikonak Köyü’ndeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda öğrenim gören öğrenciler için “yardım kampanyası” düzenledi.

Mont, bot, okul çantası ve kırtasiye gibi yardım toplayan öğrenciler, yardımları gereksinimi olan ilkokul öğrencilerine ulaştırdı.

Üniversiteliler, ilkokul öğrencilerine armağanlarını ilettikten sonra onlarla biraraya gelip oyunlar oynadı.

Ayancık Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr Recep Aykan:

“Etkinlik sonunda öğrencilerimiz böyle bir proje gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını ve bu projenin onlara faydalı olduklarını bizlere ifade ettiler. Okulumuzda işlediğimiz ‘gönüllülük çalışmaları’ dersinin temel amacı, öğrencilerin eğitim yaşantıları boyunca edindikleri bilgi, beceri ve birikimleri kullanarak üniversite ile toplum arasındaki bağları güçlendirmektir. Bunun yanı sıra insani, sosyal, ekonomik ve engelliler, dezavantajlı gruplar başta olmak üzere çeşitli konu ve sorunlar hakkında duyarlılık kazanmalarını sağlamaktır. Bu ders kapsamında öğrencilerimizin katılacakları ve gerçekleştirecekleri bazı gönüllülük faaliyetleriyle insani, sosyal, kültürel, ahlaki değerlerin ve becerilerin geliştirilmesini sağlamayı hedefliyoruz.”

(Bu haber “ayancikgazetesi.com”dan derlendi)

Etiketler