Bozkurt:
AYDA 15 MİLYON MASKE

<center> Bozkurt: </center><center><font color=’blue’> AYDA 15 MİLYON MASKE </font></center>

Bozkurt’taki Yıldız Tekstil, 5 ay önce başladığı maske üretiminde işi büyütüyor.

Yıldız Tekstil, ayda 6 milyon maske üretirken, yeni yatırımlarla, 2 bin m2’lik kapalı alanda, günde 500 bin; ayda da 15 milyon maske üretimi amaçlıyor.

Pandemi çıktıktan sonra fason bayan iç çamaşırı üretimini durdurarak maske üretimine geçtiklerini vurgulayan Yıldız Tekstil Kurucusu İnebolulu Yusuf Yıldız:

“2009’dan beri faaliyetteyiz. 2016 yılından beri de Bozkurt‘ta faaliyetimize devam ediyoruz. İstanbul‘daki yerimiz de devam ediyor. Bozkurt‘taki yerimizde 30 personelimizle işe başladık, şu anda 100 personelimizle üretimimize devam ediyoruz.  Pandemi sürecine kadar ülkemizde perakende sektöründe güçlü olan firmalara fason üretim yapıyorduk. Pandemi süreci bizi maske yapmaya zorladı. Biz de maske üretimine başladık. Şu anda 5 aydır maske üretimi yapıyoruz. Maskede iyi bir yere geldiğimizi düşünüyoruz, kaliteli bir maske ürettiğimizi düşünüyoruz. Bu şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

“Şu an için 14 renk çalışıyoruz. 5-6 renkte oturacak gibi. Deneme renkleri yaptık. Hiç tutmaz dediğimiz siyah bile tuttu. Satış olarak siyah maske beyaz maskeyi geçti. Mavi ve yeşil de çok satılıyor. Üç çeşit maske üretiyoruz. Çocuk maskesi hedefimiz, normal stone ürünler üretiyoruz. Sağlık Bakanlığı‘nın verdiği izinlerle üretiyoruz. Bir de meltblown ürünümüz var. Meltblown ürünümüz de en kalitelisi, en sağlamı. Tam koruma sağlayan, hava filtrasyonu yüksek. Bu maskeleri genelde personel çalıştıranlar alıyor.  Meltblown ürünümüzü de en çok ING Bank‘a satıyoruz. Kalite bakımından iki çeşit maske üretiyoruz. Sağlık Bakanlığı‘nın Ürün Takip Sistemi’ne de kayıtlıyız. Şu anda medikal bir firma olduk. Artık tekstil firması değiliz, medikal bir firmayız. Ne kadar böyle devam eder, bilemiyorum. Yanına başka ürünler katabilir miyiz, onların da hesabını yapıyoruz ama şu anda maske talebini yetiştiremiyoruz.”

“Maskenin her aşamasını bu fabrikada gerçekleştiriyoruz. 2016 yılından beri burada faaliyet gösteriyoruz. Fabrikamızda şu anda 120 civarında personelimiz var. Pandemi sürecinde vardiyalı çalışıyoruz.”

Yıldız Tekstil bundan önce bayan iç giyiminde ididalı bir fason atölyesiydi. İhracat konusunda da, iç piyasa konusunda da yılların verdiği tecrübeleri Bozkurt’taki personelimizle birlikte birleştirdik. İstanbul‘daki ve Avrupa‘daki firmalara hizmet vermeye devam ediyoruz. Pandemi sürecinden sonra da devam edeceğiz. Şu an için gündemimiz maske. Şu an için müşteri sıkıntımız yok. Yurt dışından ilk siparişimiz de geldi. İngiltere‘ye inşallah maske ihraç edeceğiz. Bayilik sistemine de geçiyoruz. İlk bayimiz Soma‘da oluştu, Babacan Medikal. Maskelerde kullandığımız kaliteli lastik bizi ön plana çıkartıyor. Kullananların özellikle bize sunduğu memnuniyet bizi de mutlu ediyor. Diğer tekstil sektöründe de verdiğimiz sözü tutma yönünde, kalite yönünde iddialıyız. Yapamayacağımız bir şeye söz vermiyoruz, yaptığımız işin de en iyisini yapmaya çalışıyoruz.”

“Üretim her aşamada zor. Sonuçta insan faktörü, zor bir sektör ama zevkli bir sektör. Sonunda yüzlerce insanın ekmeğine aşına bir şeyler katıyorsunuz. Geçinmesini sağlıyorsunuz, onlar belki bizim geçinmemize fayda sağlıyor. Sonuçta bu bir paylaşım. Birileri bu işi yapacak. Biz de çekirdekten yetişmeyiz. Elimizden geldiği kadar Bozkurt‘ta bu işi yapmaya devam ediyoruz ve yapacağız da. Belki ileride 150 kişi olacağız, bilemiyorum. Küçük bir yer, küçük bir bölge. Sonuçta dikkatli olmanız gerekiyor. Çünkü ticaret zor, tekstilde özellikle rakip bütün dünya. Hızlı üretmelisiniz, kaliteli üretmeliniz ve ucuz üretmelisiniz. Hepsini bir arada yapmak da gerçekten zor. Zoru başarırsak ayakta duracağız. Şu ana kadar başarabildik inşallah da başarımız devam eder. İlerisini Allah bilir. En büyük sıkıntı imalata başlayana kadarki sıkıntı. Modeller çok değiştiği zaman  özellikle. Bir kumaşın birazcık değişmesi bile personeli tedirgin edebiliyor. Bir sürece alışmak gerçekten çok zor. Aynı ürünü sürekli ürettiğimiz zaman daha başarılı oluyoruz. Sürekli model değiştirdiğiniz zaman personeli adapte etmek çok zor. Ama aynı tarzda ürünler ürettiğiniz zaman daha verimli oluyor. Bu zorluğu aşmak da ustalık gerektiriyor. Bunu da başardığımıza inanıyorum.”

Yusuf Yıldız, pandemi süreci ve kontrollü sosyal yaşama ilişkin de, “Hep beraber maske, mesafe ve temizliğe dikkat etmek zorundayız. Bu hastalıktan ancak dikkat ederek korunabiliriz. Allah hepimizin yardımcısı olsun” diyerek sözlerini sonlandırdı.

(Bu haber “facebook.com/kadir.yildirim“dan derlendi)

Etiketler