Kastamonu Belediyesi:
100 BİN SEBZE FİDESİ DAĞITILDI

<center> Kastamonu Belediyesi: </center><center><font color=’blue’>100 BİN SEBZE FİDESİ DAĞITILDI </font></center>

Kastamonu Belediyesi’nin “sera”larında “atalık tohum”larla yetiştirilen 100 bin domates, salatalık, biber fidesi, il merkezinin 6 yerinde yurttaşlara parasız dağıtıldı.

Yurttaşlar fidelerden alabilmek için dağıtım noktalarında yoğunluk oluşturdu.

Dağıtımı yapılan 100 bin fide, yaklaşık 1 saat içinde tükendi.

Kastamonu Belediye Başkanı Op Dr Rahmi Galip Vidinlioğlu:

“Son iki yılda ilk yıl 45 bin, ikinci yılda 60 bin tane dağıttığımız ata tohumlarımızı bu sene 100 bin adet rakamına çıkartarak dağıtıyoruz. Şehrin 6 noktasında vatandaşları bekletmeden fide şeklinde dağıtıma başladık. Park ve Bahçeler Müdürlüğü yerleşkemizi buraya aldık. Burada 4 tane de seramız var. Yağmur sularını kullandığımız otomatik ısıtmalı seramızda fidelerimizi üretip üretken belediyecilik anlayışı ile vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Sürekli olarak gündeme getiriyorum, usanmadan da gündeme getireceğim. Bizim üretmememiz lazım. Özellikle Kastamonu gibi kadim bir şehirde, kökeni hayvancılık olan ilde ağırlıklı olarak atalık tohumlarımıza sahip çıkıp onları tüketmek olmalı. Bu konuda örnek olmamız gerektiğini düşünüyorum. Onun için bu etkinliğimizin kapsamını daha çok genişlettik. Atalık tohumlarımız var. Bunların çoğu benim kendi tohumlarım, yıllardır biriktiriyorum. Bunun üzerine devam ediyorum. Bunlar hiçbir şekilde suni gübre görmemiş 60-70 yıllık tohumlar.”

“Sabah gelirken gördüm, tüm dağıtım noktalarımızda kalabalıklar vardı. Vatandaşımız bu tarz şeyleri seviyor. Sağlıklı bir toplum olmanın gereği ata tohumlara sahip çıkıyorlar. Yaptığımız işten dolayı çok mutluyum. Bu konuda Kastamonu bir ilke imza atıyor. Bunlar sayıca çok azdı. Bundan sonra da kapsamını biraz daha genişletmek istiyoruz. Toprağın ne kadar önemli olduğu, kendi yiyeceğimizi, kendi ürünlerimizi yetiştirmemiz gerektiğini yaşanan şartlar ortaya koyuyor. Bu anlamda hepimizin bu duyarlılığa sahip olması gerekiyor. Gelecek bilince aktarmak lazım. Özellikle çocuklarımız çok fazla toprakla buluşmuyorlar. Mahalle arasında oynarken bile toprak bulamıyorlar. Domatesin, salatalığın, biberin nerede yetiştiğine dair de değişik fikirlere sahipler. Bu atalık tohumlar saksıda da yetişebilir. Çocuklarımızın bu bilince ulaşması için bunun önemli olduğunu düşünüyorum.”

Yunus Dal:

Kastamonu Belediyemizin fide dağıtımı vardı. Bizler de fide almak için geldik. Aldığımız fideleri Özel Bireyler Derneğimizin bahçesine dikeceğiz. Orada yetişecek domatesleri, salatalıkları özel bireylerimize ikram edeceğiz.”

(Bu haber “sondakika.com”dan derlendi)

Etiketler