Kastamonu:
ŞEKER FABRİKASI’NDA YENİLENME

<center> Kastamonu: </center><center><font color=’blue’> ŞEKER FABRİKASI’NDA YENİLENME  </font></center>

Kastamonu Şeker Fabrikası’nda, sürmekte olan “60’ıncı kampanya” dönemi öncesinde büyük bir hızla yeni döneme yetiştirilen “santrifüj” ve “kazan” bölümlerindeki yenileme çalışmalarının olumlu sonucu üretime yansıdı.

Önceki döneminde günde 3 bin-3 bin 300 ton pancar kesilip işlenebilen fabrikada, santrifüjlerdeki yenilemeyle birlikte bu sayının günlük 4 bin tonun altına düşmediği 4 bin 500 tona yaklaştığı öğrenildi.

60’ıncı üretim döneminde yaklaşık 315 bin ton pancar işlenerek; 42 bin ton kristal şeker üreteceği açıklanan fabrikanın, yenilenmeyle sağlanan hızlanmaya bağlı olarak il dışından gelecek pancarın artmasıyla bu sayının üstüne çıkılabilecek.

(Bu haber “kastamonugazetesi.com.tr”den derlendi)

Etiketler