Sinop: SELİN GETİRDİĞİ AĞAÇLAR
ENERJİYE Dönüşüyor

<center> Sinop: SELİN GETİRDİĞİ AĞAÇLAR  </center><center><font color=’blue’> ENERJİYE Dönüşüyor </font></center>

Bölgede geçen yıl 11 Ağustos‘ta, bu yıl da 27 Haziran‘da yaşanan sel sonrası, dere, ırmak yatakları ile kıyılara çok sayıda ağaç parçası taşındı.

Sinop’taki, yıllık 84 bin megavat elektrik üreten SATEM, sel sularının sürüklediği binlerce ton ağaç parçasını işlenerek “elektrik enerjisi”ne dönüştürüyor.

Satem Sinop Biyokütle Enerji Santrali Tesisi Müdürü İsmail Yerli:

“Normal şartlarda bizim bölgemizdeki ormanlarda tahsislerimiz var. Orman Genel Müdürlüğü’nün tahsisiyle bu alanlardan yıllık olarak firmalar tarafından bize yakıt tedarik ediliyor. Fakat o üzücü olayın ardından dere yatakları ve sahillerde oluşan malzemelerin temizlenmesi için Orman Bölge Müdürlüğü’nün talebiyle bir anlaşma yapıldı. Bu anlaşma kapsamında bizim tedarikçilerimiz yine oradan kontrollü şekilde alıp buraya getiriyorlar. Operasyon olarak bizim bazı zorluklarımız oluyor ama sonuçta bunlar da ekonomiye kazandırılmış oluyor, çöpe gitmiyor. Kontrolsüz çürüme önleniyor. Aynı zamanda o bölgelerin de temizliği sağlanmış olduğu için eş zamanlı kamu yararı sağlanıyor ve kamunun oradaki maliyeti de ortadan kaldırılıyor.”

(Bu haber “vitrinhaber.com”dan derlendi)

 

Etiketler