Ayancık:
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ BİLDİRİSİ

<center> Ayancık: </center><center><font color=’blue’> ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ BİLDİRİSİ </font></center>

Atatürkçü Düşünce Derneği Ayancık Şubesi, 23 Nisan Ulusal egemenliğik ve çocuk Bayramı nedeniyle “Yüce Türk Milleti!“ başlıklı bir “bildiri“ yayımladı.

Bildirinin Kimi Bölümlerini Veriyoruz:

Ulusal Egemenlik‘imizin ilanının 100. Yılı‘nı kutlarken; ülke ve dünya olarak oldukça zorlu bir süreçten geçtiğimizin altını bir kez daha çizmek istiyoruz…

Milletimizin ve insanlığın yaşadığı sıkıntıların nedeni bellidir: insanı öncelemeyen; hak, hukuk ve adalet gibi değerlerin içini boşaltan; doğayı bencilce yok eden, sömürgeci zihniyetler ve işbirlikçi yönetimler milletimiz için de insanlık için de temel sorundur.

Sorun; emperyalist sömürücü sistem ve acımasız kapitalizmdir. Bunların içimizdeki uzantılarıdır. Çözüm; ulusal egemenliğin yeniden şahlanmasındadır. “Halkçı”, “devletçi”, “milliyetçi”, “cumhuriyetçi”, “devrimci”, “laik” ve “tam bağımsızlıkçı”; “egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyen ATATÜRK DEVRİMİ yani ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE’dir.

Gazi TBMM; milli iradenin göz bebeği, rotası ve ışığıdır. 100. yılında bugün; TBMM işlevsizleştirilmiştir. Denetim başta olmak üzere birçok yetkisi elinden alınmıştır. Dönüştürülen ve değiştirilen yönetim sistemiyle birlikte Gazi TBMM adeta dışlanmıştır.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün eşsiz liderliğinde, 19 Mayıs 1919’da çıkılan yol milli egemenlik yoludur. 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılışı; milli egemenliğin vazgeçilmezliğidir. 29 Ekim 1923’te cumhuriyetimizin ilanı ise milli egemenliğin devlet sistemine hakimiyetidir. Bu tarihler; milli varlığımız açısından yaşamsal önemdedir. TBMM’nin açılışının 100. Yılı‘nda ne yazık ki ulusal tarihimiz bilinçli bir şekilde itibarsızlaştırılmaktadır. Bu tehlikeli bir oyundur.

Ulusal egemenliğimizin 100. Yılı‘nda; emperyalizmi ve işbirlikçilerinin oyunlarını yeniden bozmak zorundayız. Sorun da çözüm de bellidir. Çözüm; Atatürkçü Düşünce’nin tam anlamıyla uygulanmasıdır.

Ulusal Egemenliğimizin 100. Yıl‘ı kutlu olsun. Yaşadığımız tüm sıkıntılardan daha güçlenerek çıkacağımıza olan inancımız tamdır. Yaşasın Ulusal Egemenlik. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.“

(Bu haber “ayancikgazetesi.com“dan derlendi)

BİLDİRİNİN TÜMÜNÜ GÖRMEK İÇİN TIKLA

Etiketler